Krepitev žensk za poklicni in osebni uspeh: konferenca Žene i budućnost 2024

Deli:

V prisotnosti več kot 150 udeležencev, ki so prišli iz cele Hrvaške, je bila v Zagrebu pred Mednarodnim dnevom žena organizirana konferenca “Žene i budućnost” pod organizacijo ValoreSchool (projekt podjetja Tim Valores). Cilj konference je bil spodbujanje enakosti in oblikovanje prihodnosti, kjer je potencial vsake ženske, zlasti finančne svobode in neodvisnosti, v celoti uresničen, neoviran s socialnimi predsodki in stereotipi.

 

 

Začetek konference je bil popestren s čudovitim nastopom tamburašev iz Glazbene šole Dugo Selo, ki jih je vodil prof. dr. Dario Cebić. Njihova glasba je pričarala prijetno vzdušje ob začetku dogodka.

Z zanimivimi razpravami, praktičnimi paneli, predavanji ter strokovnimi pogledi smo želeli ustvariti okolje, v katerem ženske ne le spoznavajo svoj potencial, temveč so tudi osveščene za sprejemanje informiranih odločitev. To pa pripomore k trajni družbeni, spolni in ekonomski neodvisnosti.

 

 

Poudarek izredno navdihujočega, bogatega in predvsem motivacijskega predavanja z naslovom “Žene između siromaštva i bogatstva”, ki ga je vodila Irena Linasi je bil prav to. Predavanje se je osredotočilo na načine doseganja finančne neodvisnosti in svobode, še posebej v času hitrih sprememb. Poudarek je bil na prihodnosti, ki bo s pravimi informacijami ponujala kakovostne priložnosti za nas vse.

Predvsem zahvaljujoč kakovostnim znanjem, ki jih prinaša program ValoreSchool. Ta se je pravkar začel s prvo generacijo programa  za pridobitev poklicne kvalifikacije Manager upravljanja osebnih in poslovnih financ.

 

 

Drugo predavanje je bilo oblikovano kot pogovor na temo “Žene i uspješna komunikacija”. Glavni gost intervjuja je bil dr. sc. Srđan Šimac, izjemen komunikolog, mediator in predsednik Hrvaškega združenja za mediacijo (HUM). Udeležencem konference je prinesel številna znanja in veščine za uspešno komuniciranje, predvsem pa za izogibanje konfliktom in nesporazumom. Glavno sporočilo njegovega predavanja je bilo, da je treba veliko več poslušati kot govoriti ter da je treba v vsaki komunikaciji vključiti empatijo in se postaviti v “čevlje” sogovornika.

 

Drugi del konference je bil posvečen vedno aktualnim temam, ki spremljajo vsako žensko. Panel “Žene i financije” je gostil ugledne goste: Mirela Relković, Ivan Stanojević, Helena Fjorović in Sanja Mateša. Drugi panel na temo “Žene između karijere i obitelji” je gostil med drugim: Simono Kostrevc, dr. sc. Sašo Muminović, Antonijo Tretinjak, Nastasjo Nedimović in Petro Martinko.

 

 

Posebno presenečenje je bila nagradna igra za VALORES jubilejni srebrnik, ki je na koncu nepričakovano osrečil kar dve srečni dobitnici.

Konferenco, ki so jo partnersko podprli Evropska poslovna šola Zagreb in Slo Cro poslovni klub, smo zaključili s skupinskim fotografiranjem, mreženjem in sladkim kotičkom.

Deli:

About The Author

Preberite tudi

Nakup ali prodaja plemenitih kovin

Enostavno kupite ali prodajte plemenite kovine po najugodnejših pogojih na trgu

Metalni račun Valores

Vstopite v svet plemenitih kovin s poljubnimi zneski od 50 € naprej in vse do svojih ciljev

Nakup ali prodaja plemenitih kovin

Enostavno kupite ali prodajte plemenite kovine po najugodnejših pogojih na trgu

Metalni račun Valores

Vstopite v svet plemenitih kovin s poljubnimi zneski od 50 € naprej in vse do svojih ciljev