Z vstopom v čas, ko realne in oprijemljive stvari ponovno pridobivajo na pomenu, se podobna slika kaže tudi na področju naših varčevanj in investiranja. Pomembnost vlaganja v realne vrednosti se v zadnjih letih izrazito krepi in verjamemo, da se bo to v prihodnjem obdobju pospešeno nadaljevalo.

 

Pri podjetju Tim Valores smo specialisti za področje plemenitih kovin v fizični obliki in za naše stranke urejamo ter nudimo najvarnejše in zaupanja vredne rešitve na tem področju-vlaganje v fizično obliko zlata in srebra najbolj renomiranih svetovnih kovnic. Najbolj smo ponosni na naš produkt Metalni račun Valores, ki je dokončno omogočil dostop do plemenitih kovin malemu vlagatelju po pogojih velikih, z investiranjem poljubnih zneskov, ki spremljajo zmožnosti ljudi, urejeno hrambo ter z izredno pomembnim izkoristkom vseh davčnih pogojev, ki jih plemenitih kovine omogočajo vlagateljem.

 

Prednosti našega Metalnega računa Valores:

Slika1: Prednosti Metalnega računa Valores

 

Z letošnjim letom 2023 smo omenjeni Metalni račun Valores nadgradili s produktom Zlati paket, ki vsem investitorjem v zlato in srebro omogoča kupovanje zlata in srebra na še ugodnejši način.

 

Namen novega produkta Zlati paket:

  • Hitrejše doseganje finančnih ciljev posameznikov, ki koristijo metalni račun, saj so količine izražene v gramih, zlata, srebra, platine ali paladija, v primerjavi z že poznanimi drugimi načini, najugodnejši.
  • Z zmanjšanjem transportnih poti ter s tem tudi zmanjšanjem ogljičnega odtisa, je podjetje pridobilo certifikat ISO 14 001. Za vlagatelje je pomembno, da s to naložbo prispevajo k pozitivnejšemu ravnanju do okolja, na drugi strani pa pridobijo večjo količino gramov plemenitih kovin na varčevalnem računu.
  • Vsaka stranka prejme potrdilo količine gramov na Metalnem računu Valores, potrjeno s strani tujega in domačega revizorja, ki potrdilo izdajata na podlagi skladiščnih listin in zavarovalne police.
  • Materialna oz. fizična oblika plemenitih kovin predstavlja veliko varnost, saj so stranke edini lastniki plemenitih kovin, ki zavarovane na aktualno borzno ceno v polni vrednosti, od te pa ni potrebno plačati davka od razlike v ceni.

 

Produkt Zlati paket je namenjen različnim skupinam strank ter njihovim finančnim ciljem:

  • Zlata in srebrna POKOJNINA. Lahko ga poimenujemo »neobdavčen« tretji steber, ki ga lahko koristite kadar želite in kolikor želite. Obrok in datum izplačila si lahko določite sami po svojih željah. Do porabe plemenitih kovin na računu, lahko koristite mesečna ali enkratna nakazila.
  • Zlata in srebrna ŠTIPENDIJA. Tovrstna štipendija, ki izvira iz varčevanja v plemenitih kovinah, omogoča mesečna ali enkratna izplačila, zneski so po zakonu neobdavčeni, izplačila pa možna v različnih valutah (npr. za študij v tujini).
  • Zlata in srebrna REZERVA. Rezerva v plemenitih kovinah za vse, ki si želite mirnega spanca pred nepredvidljivimi situacijami (npr. izguba službe, družinske in poslovne spremembe,…).

 

V Zlatem paketu, ki je del Metalnega računa Valores, je možno popolnoma izkoristiti številne prednosti, ki jih varčevalcem tovrstna varčevanja omogočajo:

 

1. Obresti na obresti na obresti …

Obrestno obrestni račun je poimenovan kot »8. čudo sveta«, pri takšnem načinu varčevanja pa se obresti dodajajo ne le na glavnico vloženih sredstev, pač pa na vsoto glavnice in dotlej dodanih obresti. Prej kot začnete varčevati, večkrat se obračunajo obresti na pretekle celotne zneske, tako pa se tudi nižji zneski ob ponovnem vlaganju množijo precej hitreje.

 

2. Povprečen nakup za najboljšo ceno

Pri varčevanju v plemenitih kovinah, je pomemben dejavnik cena kovin na trgu. Ker cene plemenitih kovin stalno nihajo, mnogo varčevalcev ne ve, kdaj je primeren čas za nakup oz. vložek na varčevalni račun. V takšnem primeru je najboljša izbira metoda povprečnega nakupa. Z rednimi mesečnimi vložki v enakih vrednostih ulovite povprečno najboljšo ceno. Na dolgi rok tako dobite več, saj izkoristite povprečno najboljše vrednosti kovin na trgu, vi pa se razbremenite pritiskov iskanja pravega trenutka za nakup.

 

3. Omejitev tveganja in uravnoteženje prihrankov

Tudi če ste prepričani v dobičkonosnost in stabilnost izbranih naložb, vedno obstajajo dejavniki, ki lahko negativno vplivajo na vaše prihranke. Zelo pomembna je razpršitev premoženja, še posebej v tem času pa izpostavljenost plemenitim kovinam, ki v času sistemskih tveganj omogočajo najvišjo stopnjo varnosti in zaupanja v njegovo vrednost.

 

4. Zaščita pred volatilnostjo

Z razpršitvijo prihrankov lahko obenem zmanjšate vpliv volatilnosti oz. izrazitega gibanja cen na borzah. Zlato predstavlja eno izmed najmanj volatilnih in stabilnih vrst naložb, ki vrednost premoženja ohranjajo na dolgi rok. Redni nakupi vam omogočajo doseganje najboljših povprečnih vrednosti, ob nizkih stopnjah nihajev v ceni.

 

5. Prilagodljivost naložb

V dinamičnosti sodobnih življenj, je izredno pomembno, da je varčevalni produkt prilagodljiv in upošteva različne dejavnike, v katerih varčevalec deluje in ustvarja prihodke. V Metalnem računu Valores lahko varčujete z rednimi in vedno enakimi mesečnimi vložki ali pa izberete popolnoma prilagojen način varčevanja, kot si ga sami želite. Prilagodite si varčevanje v plemenitih kovinah po svoji meri, povezano z vašo življenjsko situacijo.

 

Odkrijte pot do finančnih ciljev s pomočjo Metalnega računa Valores in vstopom v Zlati paket. Več o prednostih in ostalih značilnostih Zlatega paketa za vas osebno, pa pridobite s kontaktom naših pisarn oz. naših finančnih svetovalcev.