Aktualne novice, Novice

V letu 2022 poznavalci pričakujejo dvig cene zlata

V prihajajočem letu naložbeni strokovnjaki priporočajo dvig deleža naložbe v zlato na 5 – 15 % portfelja za namen razpršitve naložbenega tveganja.

Kot menijo nekateri poznavalci dogajanja na trgu zlata, naj bi se v prvem četrtletju 2022 promptna cena te plemenite kovine gibala med 1.800 in 1.900 ameriškimi dolarji za unčo. To oceno naj bi podpiralo več dejavnikov, med drugim povečevanje količine denarja v obtoku, kopičenje zlata v centralnih bankah, naraščajočega povpraševanja po fizičnem zlatu po svetu, zlasti v Indiji in na Kitajskem, največjih uvoznicah zlatih palic, ter splošne priljubljenosti zlata med vlagatelji, ki iščejo varno zatočišče za svoje premoženje.

Poleg tega vse bolj napredna tehnologija omogoča malim vlagateljem nakup zlata oz. plemenitih kovin v manjših zneskih, zato naj bi vse več ljudi vstopilo na trg zlata. To vam omogoča tudi Varčevalni načrt Valores, kjer lahko začnete vlagati že s 50 €.

V naslednjih nekaj mesecih bodo na ceno zlata najbolj vplivali inflacija v ZDA, gospodarske posledice epidemije in geopolitični nemiri. Če se bodo ti dejavniki poslabšali, lahko pričakujemo dvig cene zlata, saj bodo vlagatelji še bolj želeli razpršiti naložbe in zaščititi premoženje pred zunanjimi pretresi.

 

Več: Bangkok Post (članek v angleščini)

 

 

Valores

Ekipa Valores je skupina svetovalcev, ki najprej vlaga v svoje finančno znanje, nato pa z njim spremlja posameznike do njihovih ciljev.

Sorodni članki