Plemenite kovine v poslovnem svetu so več kot naložba

Deli:

Pametne naložbe, zaščita premoženja in ciljno varčevanje so dobrodošli, celo odločilni, ne le pri upravljanju osebnih financ, pač pa tudi v poslovnih okvirih, kjer solidna finančna stabilnost podjetja in zaposlenih pomeni dobro popotnico za dolgoročno dobro poslovanje.

Če ste udeleženi pri finančnem upravljanju podjetja, vodite družinsko podjetje ali razmišljate o skrbi za zaposlene, se prej ali slej srečate z vprašanji pametnih naložb, likvidnosti podjetja, zaščite premoženja in dolgoročnega vlaganja v kader.

Kot odgovor nanje se plemenite kovine vse bolj uveljavljajo v poslovnem svetu, tako kot ohranjevalec vrednost kot način nagrajevanja zaposlenih.

 

Poslovne finance v plemenitih kovinah

Preko 80 % podjetij v Sloveniji je družinskih, večinoma mikro in majhnih podjetij z nekaj deset zaposlenimi, ki pomembno prispevajo k razvoju lokalnega okolja. Če ste del njih, je vaš pristop do posla najverjetneje drugačen kot v velikih korporacijah, s poslom živite in dihate tudi izven uradnega delovnega časa, primarni cilj pa je obstoj na dolgi rok in stabilna rast, ohranjanje tradicije in skrb za zaposlene.

Zaščita poslovnega kapitala pa je pomembna v vseh oblikah poslovnega delovanja, predvsem v velikih organizacijah s stotinami zaposlenih in visokimi mesečnimi izdatki. Pri podrobnem pregledu poslovnih financ marsikatero podjetje odkrije, da ima še neizkoriščene potenciale, ki bi jih lahko ob vlaganju v zanesljive, a prilagodljive naložbene produkte še okrepilo oz. vsaj zaščitilo.

Namesto sklepanja posojil lahko dobre naložbe, kot so plemenite kovine, vašemu podjetju pomagajo ohraniti dolgoročno večjo moč nad lastnim kapitalom in zmanjšajo odvisnost od bank. Zlato in srebro sta v zadnjih letih dosegala zavidljive letne donose, nasprotno od posojil, ki predstavljajo dodaten strošek in vezavo za podjetje.

Vlaganje v plemenite kovine je zlasti smiselno na dolgi rok, saj z rastjo in širitvijo poslovanja rastejo tudi kapitalske potrebe podjetja. Pravi čas za posvet o poslovni naložbi v zlato in srebro je tako že ob pričetku poslovanja oz. ustanovitvi podjetja, morda pa se o tem odločate ob prenosu lastništva, nasledstvu, reorganizaciji in optimizaciji poslovanja.

Z nasveti glede cenitve vrednosti podjetja, pregledu sestave kapitala, izdatkov in kanalov prihodkov skupaj s svetovalci Valores najdete najboljše priložnosti v plemenitih kovinah za vaš poslovni primer.

 

man in blue dress shirt beside man in white dress shirt

 

 

Nagrajevanje zaposlenih, vodstva in partnerjev

Nagrajevanje zaposlenih in vodstvenega kadra je pomemben dejavnik, ki dviga motivacijo, daje priznanje za dosedanje delo in krepi lojalnost, ki v času hitrih menjav zaposlitev postaja vse večja redkost.

V primerjavi z denarnimi pa imajo poslovne nagrade, podarjene v zlatu ali srebru, bolj dolgoročno vrednost. Zaposlenim lahko podarite fizično zlato ali srebro v obliki kovanca oz. ploščice kot nagrado za uspešno delo, dosežene poslovne cilje, mejnike v delovnem razmerju ali ob upokojitvi.

Z nagrajevanjem v fizičnih plemenitih kovinah za vašo ekipo skrbite na dolgi rok, zlate ali srebrne ploščice ali kovanci pa imajo večjo simbolno vrednost kot številke na računu, saj predstavljajo otipljivo premoženje.

Če jih prejemniki želijo čez nekaj let prodati, tako premoženje ne gre v dohodnino in jim ni potrebno plačati davka na kapitalski dobiček, poleg tega pa lastništvo plemenitih kovin ne vpliva na prejemanje socialnih transferjev.

 

Varčevalni načrt Valores za zaposlene

Za dolgoročnejšo podporo, finančno varnost in prihodnost vaših zaposlenih lahko poskrbite še bolj načrtno – z Varčevalnim načrtom Valores.

 

 

Varčevalni načrt Valores vaši ekipi omogoča vlaganje v plemenite kovine po pogojih velikih vlagateljev. To predstavlja prednost tudi za bilance podjetja, saj ob nakupu dobite tudi do 30 % boljšo ceno, kot bi jo sicer na prostem trgu plemenitih kovin.

Z Valores vaši zaposleni obenem varčujejo in vlagajo. To pomeni, da hranijo svoje premoženje v plemenitih kovinah, ob dvigih cen na trgu pa jim raste tudi končni izkupiček oz. vrednost na računu.

Z varčevanjem spodbujate njihovo finančno skrbnost, ki traja še precej dlje kot mesečna plačna obdobja. Z Varčevalnim načrtom upravljajo sami, določajo želje in cilje, ki jih želijo doseči, ter prosto premikajo sredstva med njimi za večjo razpršenost premoženja in manjše tveganje.

Varčevanje zaposlenih ni vezano niti na vas ali na vaše podjetje, niti na podjetje Tim Valores, d. o. o., pač pa le na osebo, ki vanj dejansko vplačuje. S tem jim predate nadzor nad lastnimi sredstvi in jim obenem zagotovite, da so dostop in podrobnosti o njihovih prihrankih omogočene le njim.

Z nagrajevanjem v plemenitih kovinah pokažete, da zaposlene cenite prek okvirov delovnega razmerja in skrbite za njihovo finančno svobodo na dolgi rok. Z zadovoljno ekipo, ki spoštuje vaš odnos, pa gradite pripadnost in lojalnost viziji vašega podjetja.

 

Poslovno s plemenitimi kovinami

Varčevanje in naložba v zlatu in srebru prinašata pomembne prednosti v poslovnem okolju. Vse več podjetij, tudi v mednarodnem okviru, se odloča za zaščito premoženja v plemenitih kovinah, saj se zavedajo pomena dolgoročne stabilnosti in vlaganja v zaposlene.

Oplemenitite najbolj dragocen del vašega podjetja, kapital in zaposlene, s plemenitimi kovinami.

Deli:

About The Author

Preberite tudi

Nakup ali prodaja plemenitih kovin

Enostavno kupite ali prodajte plemenite kovine po najugodnejših pogojih na trgu

Metalni račun Valores

Vstopite v svet plemenitih kovin s poljubnimi zneski od 50 € naprej in vse do svojih ciljev

Nakup ali prodaja plemenitih kovin

Enostavno kupite ali prodajte plemenite kovine po najugodnejših pogojih na trgu

Metalni račun Valores

Vstopite v svet plemenitih kovin s poljubnimi zneski od 50 € naprej in vse do svojih ciljev