Po napovedih finančnih strokovnjakov se obeta izjemen, celo rekorden preobrat v razmerju srebra do indeksa podjetij na ameriških borzah S&P 500.

Delniški trg se namreč nezadržno napihuje, medtem ko srebro ostaja znotraj trenutnega trgovalnega območja, v lanskem letu pa je prinašalo celo boljše donose kot večji delniški indeksi. Danes je srebro v primerjavi s splošnim delniškim trgom skoraj na najnižji točki.

 

 

Če bi se razmerje med srebrom in delniškim indeksom S&P 500 vrnilo na prejšnje vrednosti, bi pomenilo, da bodo delnice izgubljale na vrednosti, srebro pa raslo. Ker je trenutno razmerje skoraj na najnižji točki, je verjetnost, da se bo dvignilo, precejšnja.

Že če bi se razmerje vrnilo na stopnjo 0.038 iz leta 2011, bi se morala vrednost srebra približati 200 USD, da bi obenem vrednost indeksa S&P 500 ostala nespremenjena.

 

 

 

Ob trenutnem razmerju je zato tveganje za nakup srebra praktično neznatno. V primerjavi z vlagatelji v delnice imajo tako varčevalci v srebru veliko večje možnosti, da iz trenutnega cikla globalnih prenosov premoženja pridobijo največ.

 

Več: GoldSilver.com (članek v angleščini)

 

Izberite varno naložbo v plemenite kovine in izkoristite prednosti vlaganja v fizično srebro.