Aktualne novice, Uporabni nasveti

Kako enostavno do plemenitih kovin?

Naložba oz. varčevanje v plemenitih kovinah morda deluje izven dosega malih vlagateljev in na voljo le prekaljenim poznavalcem trgov. A zlate in srebrne priložnosti so danes široko dostopne vsem, tudi običajnim varčevalcem.

Pri Valores smo ponosni, da vam lahko nudimo naložbo v plemenite kovine ne glede na vaše poznavanje tržnih gibanj, finančne zmožnosti in želje po prilagodljivosti.

Do lastništva fizičnih plemenitih kovin vam pomagamo korak za korakom.

 

Od začetnega zanimanja do poznavanja podrobnosti

Po izkazanem povpraševanju, ki ga oddate prek elektronske pošte na info@valores.si ali prek orodja Calendly, vas izkušen svetovalec povabi na prvi posvet prek telefonskega pogovora, video klica ali e-pošte.

Med pogovorom spoznate postopek nakupa plemenitih kovin in pomembne podrobnosti o hrambi, dostavi in naložbenih oz. varčevalnih možnostih, ki so prilagojene vašim željam.

 


 

Za pravo naložbeno odločitev je ključno, da poznate vaše finančne cilje, želje in zmožnosti. Morda želite vaš portfelj širiti z rednimi mesečnimi nakupi ali pa zaradi neenakomernih prihodkov bolj cenite prilagodljivost vplačil. Za nekatere je morda zanimiv le enkraten nakup, vi pa v plemenitih kovinah vidite dolgoročno naložbo, a ne želite vezave in stremite k prostemu odločanju glede dviga in prodaje sredstev.

Pri Valores smo pozorni na vsako od teh želja.

 

Možnosti nakupa plemenitih kovin

Naložba v plemenite kovine je na voljo vsem. Vanje lahko vlagate že s 50 €, navzgor pa nakupi niso omejeni.

 

 

Plemenite kovine so na voljo v različnih izvedbah. Pri Valores lahko kupite fizično naložbeno zlato in srebro v obliki kovancev in ploščic, ki jih prevzamete v eni od naših pisarn. Lahko pa izberete nakup plemenitih kovin v sklopu Varčevalnega načrta Valores, ki vključuje hrambo in zavarovanje sredstev v tujini. V primeru prodaje vam je na voljo dostava zlatih ploščic teže 50 g ali več v Slovenijo.

Tudi pri odločitvi glede hrambe ste lahko izbirčni. Vaše plemenite kovine lahko v sklopu Varčevalnega načrta Valores hranite v visoko zavarovanih in certificiranih sefih brezcarinskih prostorov v Liechtensteinu, eni najmočnejših evropskih finančnih destinacij. Druga možnost pa je prodaja kovin iz Varčevalnega načrta, pri čemer vam zlato nad 50 g dostavimo v Slovenijo, da ga hranite v lastnem sefu ali doma.

V skladu s Splošnimi pogoji vam zagotavljamo, da je vaše blago vedno hranjeno v ustrezni teži in kovini, kar enkrat letno potrdi tudi pooblaščeni revizor.

Pomembno je vedeti tudi, da ste in ostajate lastnik blaga, ki ste ga kupili, zgolj vi. Plemenite kovine, ki jih skrbno hranimo za vas, namreč ne predstavljajo dela premoženja našega podjetja in se ne vrednotijo v bilančnih izkazih. Ne glede na nepredvidene situacije vaše plemenite kovine ostajajo vaše – zagotovljeno.

 

Potrditev in izvedba nakupa

Ko izberete vrsto nakupa plemenitih kovin in pogoje hrambe, steče postopek nakupa, za kar poskrbimo na naši strani.

Za izvedbo je potrebno preverjanje stranke (KYC), s čimer vam zagotavljamo visoko varnost poslovanja s podjetjem Valores. Več o postopku preverjanja stranke si lahko preberete tu.

V postopku preverjanja stranke podate naslednje podatke: ime in priimek, naslov, davčno številko, telefonsko številko, e-poštni naslov. Prav tako predložite osebni dokument (osebna izkaznica ali potni list) ter navedete številko dokumenta, datum poteka veljavnosti dokumenta ter upravno enoto, ki ga je izdala.

Svetovalec Valores nato pripravi pristopno izjavo in naložbeni načrt ter podrobnosti, vključno s podatki, ki jih potrebujete za plačilo nakupa, posreduje na vaš e-poštni naslov. Obenem vam uredi dostop do Spletnega računa Valores, kjer enostavno nadzirate odprte naložbe oz. varčevalne načrte.

 

 

Po prejemu podatkov priporočamo, da si jih podrobno pogledate in potrdite. Prav tako je smotrno, da preverite Splošne pogoje poslovanja podjetja Valores.

Ko prejmemo vaše nakazilo, se izvede nakup, ob tem pa dobite račun za opravljeno storitev s ključnimi podrobnostmi. Z nakupom so grami avtomatsko deponirani, vi pa postanete lastnik plementih kovin. 

Celoten postopek nakupa plemenitih kovin je opravljen hitro, natančneje v roku štirih delovnih dni od prejetega nakazila, kot določajo Splošni pogoji.

 

Enostavno spremljanje vaših naložb

Za vsakega lastnika plemenitih kovin je izredno pomembno, da ima stalen pregled nad njihovim stanjem in vrednostjo.

Ob vsakem uspešno izvedenem nakupu, tako prvem kot vseh nadaljnjih, na vaš e-poštni naslov prejmete uradni račun za nakupljeno blago s ključnimi informacijami.

Naložbe in njihovo trenutno stanje še lažje spremljate v Spletnem računu Valores, kjer lahko kadar koli preverite grame vaših naložbenih plemenitih kovin. Upoštevajte, da se ob morebitni prodaji plemenitih kovin količina ustrezno zmanjša. Prav tako se razpoložljivi grami zmanjšajo za 0,6 % kot nadomestilo za strošek hrambe vsake pol leta (več: Splošni pogoji poslovanja).

 

 

V skladu z vašimi finančnimi cilji lahko v Spletnem računu Valores ustvarjate tudi podračune, med katerimi prosto premikate grame vaših plemenitih kovin glede na finančne cilje – od hčerkine izobrazbe do naslednjih počitnic v tujini.

Po želji spreminjate tudi vplačila na trajnik oz. občasna vplačila, zneske vplačil ali vrsto naložbe med zlatom in srebrom.

Prav tako imate možnost ustvarjati dodatna vplačila, najaviti delna ali celotna izplačila ter prevzem kovin. Kadar koli namreč lahko prodate ali dvignete vaše naložbeno zlato nad 50 g (npr. 50 g, 100 g, 250 g itd.) in naročite dostavo v Slovenijo v eno od pisarn Valores, kjer ga prevzamete po dogovoru s svetovalcem.

Spletni račun Valores je vaše okno v celoten naložbeni portfelj, zgodovino transakcij in gibanje tržnih cen zlata, srebra, platine in paladija.

 

Zlata vredna odločitev

Z vstopom na trg plemenitih kovin boste sprejeli preudarno odločitev na poti do finančne stabilnosti in svobode. Začnete lahko že z zneskom 50 €, vaš portfelj pa si postopoma prilagajate glede na želje, cilje in zmožnosti.

Vsak vlagatelj je drugačen – zakaj bi torej bili naložbeni produkti enaki za vse? Naj bodo vaše naložbe pisane na vašo kožo.

Izberite varčevanje v plemenitih kovinah in spoznajte možnosti nakupa na brezplačnem posvetu s finančnimi svetovalci Valores.

 

 

Valores

Ekipa Valores je skupina svetovalcev, ki najprej vlaga v svoje finančno znanje, nato pa z njim spremlja posameznike do njihovih ciljev.

Sorodni članki