Strateška konferenca "Bogastvo Evropejcev na razpotju" v Ljubljani

Deli:

Bolj kot kadarkoli prej se sprašujemo ali smo na razpotju življenja, ki ga poznamo in kako zaščititi premoženje pred spremembami, ki bodo vplivale na vse nas.

Naši strokovnjaki so vam 19.5.2022, v Dvorani Smelt približali rešitve trenutnih razmer in pričakovane trende v Sloveniji in Evropi. Pred več kot 200 udeleženci so govorci na konferenci ponazorili resnost današnje situacije in pričakovanja za prihodnost.

 

Naše premoženje na razpotju

V naslednjih letih pričakujemo višjo inflacijo, ki lahko zaradi rusko – ukrajinske vojne dobi še dodaten pospešek. Pred velikim izzivom so centralne banke, ki s postopnim dvigovanjem obrestnih mer že odgovarjajo na inflacijo. To postavlja v neugodni položaj gospodarstvo, ki je odvisno od kreditov in drugih oblik financiranja. Hitrejši dvig obrestnih mer tako niža gospodarsko aktivnost in njene rezultate. Podjetja z nisko gospodarsko rastjo in nižjimi dobički so v neugodnem položaju tudi zaradi prekinjenih dobavnih verig nekaterih surovin. Dodatne, negativne vplive povzročajo še napetosti med Tajvanom in Kitajsko ter trenja na Balkanu.

 

Vse omenjeno bo vplivalo na kapitalske trge, ki jih dodatno bremeni tudi ohladitev rasti na Kitajskem in prevrednotene vrednosti preteklih let. Posledice so vidne tudi na kripto trgih, kjer na padce vrednosti vpliva še manjša likvidnost teh trgov, negotova dejanska vrednost projektov in valut na kripto borzah ter negotova davčna zakonodaja.

 

Pozitivna stran trenutne situacije

Na situacijo lahko gledamo tudi s pozitivne perspektie. Med nami so posamezniki, ki gojijo spoštovanje do stvari, ki jih imamo v izobilju. Ogromne količine zavržene hrane bodo zamenjale tehtne odločitve o tem, kaj zares potrebujemo. Hkrati bodo investicije v samooskrbo tako energije kot hrane, postale pomembnejše kot kadarkoli. Onesnaženost zraka, poplave, globalno segrevanje in suše nas niso opozorile tako resno, kot nas bodo visoke cene hrane in energentov. Predvidevamo, da bodo investicije na področju zelenih energij, novih tehnologij in surovin imele večji potencial za rast v prihodnje.

 

Vsem, ki ste se konference udeležili, se iskreno zahvaljujemo! Spodaj pa še nekaj utrinkov.

 

Fotogalerija – utrinki s konference

 

Deli:

About The Author

Preberite tudi

Nakup ali prodaja plemenitih kovin

Enostavno kupite ali prodajte plemenite kovine po najugodnejših pogojih na trgu

Metalni račun Valores

Vstopite v svet plemenitih kovin s poljubnimi zneski od 50 € naprej in vse do svojih ciljev

Nakup ali prodaja plemenitih kovin

Enostavno kupite ali prodajte plemenite kovine po najugodnejših pogojih na trgu

Metalni račun Valores

Vstopite v svet plemenitih kovin s poljubnimi zneski od 50 € naprej in vse do svojih ciljev