ABC plemenitih kovin

Žig čistine zlatih palic

Vsi izdelki iz plemenitih kovin morajo biti po zakonu žigosani. Razlika med nakitom in naložbenimi investicijskimi palicami je v čistini. Večina zlatega nakita v Sloveniji je izdelana iz 14-karatnega zlata (žig 585), nekaj tudi iz 18-karatnega (žig 750). Investicijsko zlato je 24-karatno (žig 999,9).

Življensko zavarovanje

Življenjsko zavarovanje je pogodba med imetnikom zavarovalne police in zavarovalnico ali zavarovalnico, pri kateri zavarovalnica obljubi, da bo določenemu upravičencu plačala denarni znesek (nadomestilo) v zameno za premijo , ob smrti zavarovanca (pogosto zavarovanca). Odvisno od pogodbe lahko plačilo sprožijo tudi drugi dogodki, kot je smrtna bolezen ali kritična bolezen. Zavarovalec običajno plačuje premijo bodisi redno bodisi v enkratnem znesku. V ugodnosti se lahko vključijo tudi drugi stroški, kot so pogrebni stroški.

Življenjske police so pravne pogodbe in pogoji pogodbe opisujejo omejitve zavarovalnih primerov. V pogodbo se pogosto vpišejo posebne izključitve, da se omeji odgovornost zavarovalnice; pogosti primeri so trditve o samomoru, prevari, vojni, nemirih in civilnem nemiru.

Sodobna življenjska zavarovanja so nekoliko podobna industriji upravljanja premoženja, življenjske zavarovalnice pa so svoje izdelke razširile v upokojitvene produkte, kot so rente.

Pogodbe, ki temeljijo na življenju, običajno sodijo v dve glavni kategoriji:

Zaščitne politike: namenjene zagotavljanju ugodnosti, običajno pavšalnega plačila, v primeru določenega dogodka. Pogosta oblika zasnove zavarovalne police, ki je pogostejša v preteklih letih, je pogojno zavarovanje.

Naložbene politike: glavni cilj teh politik je olajšati rast kapitala z rednimi ali enkratnimi premijami. Pogoste oblike (v ZDA) so politike celotnega življenja, univerzalnega življenja in spremenljive življenjske politike.

Nakup ali prodaja plemenitih kovin

Enostavno kupite ali prodajte plemenite kovine po najugodnejših pogojih na trgu

Varčevalni načrt Valores

Vstopite v svet plemenitih kovin s poljubnimi zneski od 50 € naprej in vse do svojih ciljev

Nakup ali prodaja plemenitih kovin

Enostavno kupite ali prodajte plemenite kovine po najugodnejših pogojih na trgu

Varčevalni načrt Valores

Vstopite v svet plemenitih kovin s poljubnimi zneski od 50 € naprej in vse do svojih ciljev